Opel Rekord Coupe´1966

 Detta projekt jobbar jag med just nu,en rekord -66 som köptes "färdig"(jo visst,säkert..)med Rover åtta och automat,motorn visade sej inte vara så rolig som jag tänkt mej,inkl. en nedgången kam, och lådan slirade,så jag sålde rovern och skaffade en cheva 400 sb från -72 istället.en th 350 automat fixades,och ska föra över kusarna till bakhjulen vad det lider.

Skick vid inköp,inte så pjåkigt,men tråkig motor.

Gamla motorn,ser bra ut, gick mindre bra.

Motorn ur,kuggstång från okänd bil, som visade sej sitta ca 7cm snett åt förarsidan och var ca 5cm för kort mellan lederna,lite mer jobb alltså.

Cheva motorn dit slängd,behövde lite massering av torpeden på ett par ställen,annars såg det lovande ut.....

Men,om man skulle kapa lite, varför inte kapa ordentligt så motorn "hamnar där den ska" så att säga,nu sitter 1ans tändstift strax bakom axel centrum på framvagnen, ca 60-70 mm längre bak än vad som var tänkt från början,så vikt fördelningen och väghållningen kommer nog bli riktigt hyffsad,planerna inkluderar nylon bussningar i framvagnen, så flexa ska det inte göra.

Som ni ser fick jag även ta ur tunneln"lite"eftersom motorn inte satt i mitten original, så har tidigare ägare också monterat rovern åt pass. sidan till,men nu sitter den i mitten på millimetern.

Tur att jag fick med den gamla kammen till 400an,så jag kunde hänga lådan i nåt ;0).motorn sitter nu uppriggad och fast punktad,och motorfästena är på började.mer bilder kommer så fort det har hänt nåt synbart.

nytt bakhjul provat i hjulhus=trångt,hjulhusen ska breddas och rambalkarna flyttas in ca 75mm,då kan jag gå upp ytterligare i däck dim. om jag vill.

original tvärbalken omgjord,förre ägaren hade helt sonika sågat av den vid förra ombyggnationen.sen har jag gjort en ny balk att hänga växellådan i,den kommer att bindas ihop med trösklarna i K form.

Motorfästet klart på pass.sidan, ursäkta den dåliga bilden...

Torpedväggen börjar bli färdig,fäste för bromcylindern är kvar att göra.

Här har tidigare ägare tagit upp hål för headders,som jag ska lägga igen.

Ny plåt utskuren från min reservdels bil inpassad i hålet och klar för svets.

Tunneln över lådan färdig svetsad,gott om plats för både lådan och fötterna,för att få pedalerna bekvämt placerade så kommer jag flytta bak förarstolen en aning,då kan jag sätta pedalerna lite mer till höger/bakåt utan att sitta som en skräddare.

Pedalstället klart,likaså fäste för rattstång,bromscylinder och förarstol,även rattnavet 
omgjort och gaspedalen färdig.
har även fått tag på JP mags även fram,så nu matchar hjulen perfekt,projektet ligger
 lite på is just nu då jag bygger ut garaget och renoverar två rum i huset.

 

 

Hit Counter